Як приготувати м'ясні тефтелі з рисом

Як приготувати м'ясні тефтелі з рисомУ більшості рецептів вказується, що рис потрібно відварити по півготовності, але при цьому багато пишуть, що в такому випадку м'ясні тефтелі з рисом просто розваляться. Тому краще взяти 1/3 склянки пропареного рису і залити його холодною водою. А тим часом викласти фарш (можна змішаний зі свинини і яловичини, 410 грам) в миску, на дрібній тертці протерти в нього 1 середню цибулину і 1 зубчик часнику. Трохи посолити, поперчити і додати 1 жовток.

Детальніше...

Як приготувати борщ з буряка

Як приготувати борщ з бурякаМоя бабуся завжди готувала дуже смачний борщ. Відтворити борщ моєї бабусі я, на жаль, не можу, але дещо я у неї запозичила по пам'яті. Вона завжди готувала борщ з буряка на салі, так, що шматочки обсмаженого сала плавали в борщі. Пам'ятаю, вони мені так не подобалися, що я їх постійно виловлювала і ховала за тарілку, через що мене регулярно позбавляли десерту :) Головне правило - бульйон повинен бути зварений на кістці. Яловича або свиняча кістка - не настільки важливо. Важливо лише, що перший відвар слід злити, заново залити кістку водою і довести до кипіння.

Детальніше...

Як приготувати вершковий суп пюре з креветками

Як приготувати вершковий суп пюре з креветкамиКоли хочеться поєднати перше і друге в одну страву, варто зупинити свій вибір на супі пюре. Ми вже розповідали про рецепти приготування курячого супу з домашньою локшиною, бурякового борщу зі свининою, супу з печерицями та яловичиною. На цей раз пропонуємо рецепт вершкового супу пюре з креветками. Можна зустріти чимало варіацій приготування вершкового супу пюре, але дозволимо собі невелику імпровізацію, з'єднавши відразу кілька рецептів. Хтось бере за основу вершкових супів пюре плавлений сир, але цього разу за основу візьмемо вершки, які найчастіше використовуємо в приготуванні страв.

Детальніше...

Як приготувати багатошаровий курячий салат

Як приготувати багатошаровий курячий салатКожна господиня любить порадувати гостей оригінальними стравами на столі. Готуючись до святкування, ми намагаємося здивувати оригінальними подачами нових або традиційних страв. Іноді красиво прикрашене блюдо має настільки простий набір продуктів, однак своїм виглядом затьмарює більш вишукані творіння господині. На нашому святковому столі часто можна зустріти салат з кальмарами і ананасами і рулет з тонкого лаваша або все відомий салат мімоза. Сьогодні хочемо розповісти про шаровий курячомий салат. Родзинкою цього салату є виноград.

Детальніше...

Як приготувати суп з м'ясними кульками

Як приготувати суп з м'ясними кулькамиВесняний настрій прагне змін. Почати можна з обіднього меню. Суп з м'ясними кульками стане прекрасною альтернативою бурякового борщу, супу з домашньою локшиною і супу з печерицями та яловичиною. А його приготування не займе багато часу. Будь-який суп за традицією варимо на кістках, зливаючи перший бульйон. В якості основи для кульок можна взяти м'ясо птиці, свиняче або комбіноване м'ясо. У нашому випадку це курячий фарш (300г). Солимо його, перчимо, додаємо ріпчасту цибулю (дрібно порізати) і панірувальні сухарі (3 ст.л).

Детальніше...