Як приготовити пасту. Приготування макаронних виробів

 Як приготовити пасту. Приготування страв з макаронних виробівВлаштувати собі смачну вечерю - не така складна справа, як здається. Досить скористатися простим рецептом приготування італійської пасти з соусом.

Люблю я макарони ... Рядок з відомої пісні у виконанні Макаревича.

А хто не любить макарони? Видів макаронних виробів дуже багато.

Найбільш затятими шанувальниками цього різновиду продуктів по-праву є італійці. Вони знають толк в макаронах і вміють їх готувати. Напрошується питання: як приготувати макарони?

Найбільш поширений і часто використовуваний спосіб приготування макаронів - відварні макарони:

Спочатку необхідно їх зварити. Для цього скип'ятимо в каструлі воду. Потім в киплячу воду опустимо потрібну кількість макаронів на 5-10 хвилин, помішуючи, щоб вони не пристали до дна каструлі. Важливо не перестаратися. По-справжньому правильно приготовлені макаронні вироби повинні бути злегка недоваріть. Після того, як вони зварилися, ми відкидаємо їх на друшляк, позбавляючись від води. Можна додати в гарячий гарнір вершкове масло або трохи оливковоы олії.

Як приготовити пасту

В Італії макарони, як самостійний продукт, практично не використовується. Вони завжди нероздільні з соусом і відомі під назвою «паста».

Існує безліч рецептів приготування пасти. Давайте спробуємо приготувати хоча б один різновид пасти, класичну італійську.

Для початку готуємо макарони. Для пасти варимо їх всього 3 хвилини в підсоленій воді. Після цього відкидаємо готовий продукт на друшляк, не промиваючи під проточною водою. Паралельно готуємо соус до нашого страви.

Для приготування соусу візьмемо олію (бажано оливкову), одну цибулину (дрібно порізану), три зубчики часнику - його необхідно розчавити, трохи сухого майорану, 800 грам консервованих томатів (або свіжих, попередньо ошпарені окропом, щоб можна було легко відокремити шкірку), сіль , чорний перець.

У розігріту каструлю додайте масло, часник і цибулю. Готуйте 8 хвилин до того моменту, коли цибулина не розм'якшиться. Далі вводимо орегано, томати, цукор, перець і сіль. Продовжити приготування протягом 20 хвилин. Не забувайте помішувати страву. Моментом закінчення приготування стане для вас той факт, що соус на 1/3 випарується і стане густим. Після необхідно додати за смаком перець мелений і сіль. Паста готова.

Тепер залишилося з'єднати наші макарони і соус. Вуаля! Насолоджуйтесь апетитною пастою.

Не обмежуйте себе, урізноманітніть свій раціон стравами з макаронних виробів. Адже готувати їх просто, а їсти - шалено смачно.

Сподобалась стаття? Розкажіть друзям: