Столові прилади: види, призначення, правила користування

Столові прилади: види, призначення, правила користуванняСкільки разів у кіно кожен з нас бачив комічні (в основному) сцени, в яких героїв ставили в безвихідь такі, здавалося б, звичайні речі, як столові прилади? Вірніше, незнання їх призначення і невміння ними користуватися. Багато разів, чи не так? При цьому більшість з нас, посміявшись над зображують недотеп акторами, рідко замислюються про те, наскільки самі компетентні в цій сфері. А дарма - в житті все трапляється.

Детальніше...

Коньяк: історія, технологія, етикет

Коньяк: історія, технологія, етикетКоньяк - напій, який багато хто любить, але не всі вміють правильно пити. У цьому матеріалі - історія коньяку, кілька слів про технологію його виробництва і, звичайно, основні правила пиття.

 

 

Детальніше...

Хот-Дог-етикет

Хот-Дог-етикет«Щоденне керівництво по вживання священного харчового продукту Америки», - саме так називаються правила з приготування та подачі цього невигадливого продукту, одного із символів сучасної Америки. Про ці правила розповідається на одному з американських сайтів, присвячених «гарячої собаці». Ми наводимо вашій увазі переклад з власними коментарями. Отже, що ж слід і не слід робити, щоб не уславити «неосвічених» пожирачів хот-догів?

Детальніше...

Основні правила застільного етикету

Основні правила застільного етикетуВ основі правил поведінки за столом лежить дотримання естетичних норм, зручність і доцільність. Багато хто з цих правил ми дотримуємося, навіть не замислюючись про це. Але якісь моменти ми можемо, на жаль, просто не знати. Частково заповнити цей пробіл вам допоможе наш матеріал. Він розповідає про 45 основних правилах етикету їжі, знання яких дозволить кожній людині відчувати себе набагато комфортніше і впевненіше за будь-яким столом - сімейним, дружнім або банкетним.

Детальніше...

Фруктово-ягідний етикет

Фруктово-ягідний етикетЦе вдома, зручно розташувавшись перед телевізором, можна наповнювати фруктову вазу яблучними огризками або банановими шкурками. У гостях ж, і вже тим більше, в ресторані такий номер не пройде ... Щоб у підсумку не залишитися без десерту, пропоную тобі пройти короткий курс фруктово-ягідного етикету, речі в твоєму кулінарному самоосвіті незамінною, здатної виставити тебе в самому вигідному світлі хоч на романтичному побаченні, хоч на офіційному банкеті.

Детальніше...

Як правильно їсти раків, омарів, креветки і мідії

Як правильно їсти раків, омарів, креветки і мідіїЇжа буває різна. «Звичайна »: картопелька, кашка гречана, сальце, борщик ... Її ми любимо і знаємо з дитинства, і вже точно у нас не виникає труднощів з її поглинанням - якихось особливих премудростей тут немає. Їж собі і радій. Інша справа - всякі річкові й морські гади. Це будинки хтось може дозволити собі їсти їх як завгодно, а якщо трапеза відбувається в ресторані - на весіллі або ділової зустрічі?

Детальніше...

Устриці і равлики: як правильно їх їсти

Устриці і равлики: як правильно їх їстиПогодьтеся, у нас не виникає труднощів, пов'язаних з вживанням в їжу так званої «звичайної» їжі - тієї, до якої ми звикли, традиційної для регіону нашого проживання. А що робити, якщо доводиться скуштувати «екзотику»? Як правильно їсти устриці, равлики або ще яку-небудь дивовижну для середньостатистичної нашої людини їжу? Все не так вже й складно.

 

Детальніше...

Правила винолюбів або винний етикет

винний етикетПо телевізору тільки й чути, що люди в країні спиваються. В основному, винуватці такої ситуації «ходять» горілка з пивом. Мовляв, періщить населення, міри не знаючи. Вино вважається напоєм інтелігенції, «винний алкоголізм» може і зустрічається іноді, але на тлі горілчаного й пивного його випадки виглядають статистичною похибкою. Ну да ладно, не будемо про сумне, про алкоголізм: врешті-решт, кожен вибирає свій шлях. А ось про вино будемо.

Детальніше...

Горілчаний етикет: що таке горілка і як її пити

Горілчаний етикетІснує помилкова думка, що горілку мало не придумав особисто великий російський хімік Д.І. Менделєєв. Природно, це не так. Як ніби Дмитру Івановичу нічим було більше зайнятися! Мало того, цей видатний вчений взагалі вважав за краще сухе вино, а про горілку відгукувався поблажливо: «Невже, справді, становище наше таке, що в шинку, казенну чи приватну, повинно бачити порятунок для економічного побуту народу, і в горілці, та у засобах її споживання шукати результату для покращення сучасного стану справ народних і державних? ».

Детальніше...

Рецепт справжньої піци

Рецепт справжньої піциВи коли-небудь бачили, як професійні італійські піццейоло готують тісто для піци? Це справжнє мистецтво - вибрати правильне борошно, співвідношення інгредієнтів, замісити, тонко розкачати. А те, що вони виробляють з готовою коржем, підкидаючи її в повітря і розкручуючи на пальці, можна зарахувати до циркових трюків. Щоб стати таким майстром, потрібні роки тренувань. До того ж італійці дуже ревно ставляться до цьої національної страви і вкладають в її приготування всю душу і національну гордість.

Детальніше...

Як приготувати суші вдома

Як приготувати суші вдомаСуші - це наймодніша страва у світі. Незважаючи на своє японське походження, суші користуються величезною популярністю у світі. Це приготована з рису і різних морепродуктів страва є найулюбленішими ласощами мільйонів людей. Але і ще однією, напевно, найбільш чудовою рисою суші, є те, що їх досить просто приготувати самостійно. Якщо ви думаєте що вам не під силу приготувати цю чудову японську страву в домашніх умовах - ви помиляєтеся!

Детальніше...

Міфи і правда про алкоголь та боротьби з похміллям

боротьба з похміллямБезліч ідей придумано людством, щоб уникнути розплати за веселий вечір у вигляді ранкового похмілля. Якісь способи довели свою ефективність і пройшли перевірку часом, але й багато шкідливих помилок виявилися надзвичайно живучими. Ми задалися метою знайти міфи, пов'язані з похміллям, і розвінчати їх за допомогою новітніх досліджень вчених.                          

Детальніше...

10 найбільш пахучих сирів у світі

10 найбільш пахучих сирів у світіУ світі виробляється досить багато сортів сиру, які насичено пахнуть, а деякі мають такий специфічний запах, що можуть збентежити недосвідченого покупця. І ось парадокс - сири, які найбільш сильно пахнуть, мають настільки приємний смак, що описувати його краще віршами чи порівняннями з творами мистецтва.

 

Детальніше...

Ікра: посібник гурману

Ікра: посібник гурмануКоротка довідкова інформація по п'яти найпопулярніших видів ікри - білуги, севрюжевої, осетрової, лососевої, форелевої. Опис смаку і кольору, рекомендації щодо подання та вживання, гастрономічним сполученням.

 

 

Детальніше...

Як правильно вибрати кавун

Як правильно вибрати кавунЗ настанням серпня багатьом з нас стає сумно, адже не встигнеш озирнутися, як наступлять прохолодні осінні днинки, пора відпусток закінчиться, і доведеться з головою зануритися в робочі будні... Але навіть в цей період є дещо, що всі ми дуже любимо і без чого ми просто не представляємо кінець літа і початок осені - це кавун. Ось ви приносите його з ринку, ретельно миєте за допомогою щітки, обшпарюєте окропом, а потім витираєте досуха і кладете на стіл. Красень на півстолу!

Детальніше...

Як визначити якість чаю в домашніх умовах

Як визначити якість чаю в домашніх умовахВідомо, що чай позитивно впливає на функціонування майже всіх без винятку систем організму. Цей ароматний напій сприяє посиленню виділення шлункових соків, стимулює апетит і травлення, зміцнює зуби, поліпшує роботу щитоподібної залози. Він багатий на вітаміни Р, С і групи В. Чай рекомендується вживати тим, хто бореться із зайвою вагою: мікроелемент теїн, що міститься в ньому, сприяє посиленню обміну речовин і розщепленню жирів.

Детальніше...

25 найкорисніших продуктів

25 найкорисніших продуктівДеякі продукти успішно справляються з цілком конкретними хворобами, наприклад, депресіями, вагінальними інфекціями, зменшують вірогідність виникнення ракових і серцево-судинних захворювань і навіть продовжують життя. «У здоровому тілі - здоровий дух», - говорили ескулапи давнини. «Здорова їжа - здоровий організм», - стверджують сучасні фахівці, підкріплюючи свої слова багаторічними дослідженнями.

Детальніше...

Як вибрати ананас

Як вибрати ананасКеруючись цими нескладними правилами, Ви завжди будете мати на святковому столі тільки свіжий, смачний ананас. Густе, зелене "бадилля" є надійною гарантією свіжості ананаса. А якщо окремі його листя легко витягуються із стрижня, значить, ананас стиглий. Якість фрукта багато в чому залежить від способу його доставки: ананаси, доставлені літаком, дорожчі, але зате зібрані стиглими.

Детальніше...

Як визначити наявність нітратів у кавуні

Як визначити наявність нітратів у кавуніПо одному зовнішньому вигляду кавуна не можна визначити, чи є в ньому нітрати чи ні, особливо якщо його не надрізати, бо найбільше нітратів у шкірці та м'якоті. Перша ознака, яка повинна насторожити покупця, - жовті прожилки і волокна, саме вони і говорять про наявність нітратів.

 

Детальніше...

Як правильно заварювати чай

Як правильно заварювати чайПерш за все важлива вода для заварювання. Для отримання ароматного напою потрібна хороша вода. Найкраща м'яка вода. Для цього вода повинна постояти добу в відрі. Якщо такої води немає, слід збільшити кількість заварки і час її настоювання. Кип'ятять воду тільки один раз. Підігрівати її або доводити до кипіння вдруге не можна, тому що утворюється висока концентрація так званої «важкої води», небезпечної для здоров'я.

Детальніше...

Як поводитися з яйцями

Як поводитися з яйцямиЯєчні жовтки слід збивати з цукром у фарфоровому посуді в теплому місці. Навпаки, білки добре збиваються при охолодженні. Щоб білки легше збивалися, треба додати в них дрібку дрібної солі або кілька крапель лимонного соку. Яєчний білок збивається набагато легше і швидше, якщо його попередньо охолодити або додати кілька крапель лимонного соку, або трохи цукрової пудри. Потрібно стежити за тим, щоб у білок не потрапив жовток, інакше збити білок буде дуже важко.

Детальніше...

Як правильно заморозити і розморозити їжу

Як правильно заморозити і розморозити їжуНапевно, багатьом господиням заморожування продуктів полегшує приготування їжі. Морозильник - це велике благо для тих, хто змушений їсти поспіхом або любить приготувати все заздалегідь. Правильна обробка сирих та варених продуктів для їх заморожування і розморожування стануть гарантією того, що їжа буде мати такий же свіжий вигляд і хороший смак, як і щойно приготована.

Детальніше...

Як зберігати зелень довго

Як зберігати зелень довгоЦибулю, часник і зелень петрушки і кропу перед закладанням на зберігання мити не слід; досить струснути з них землю або обтерти їх сухою ганчіркою. Якщо ж ви все-таки вирішили помити зелень, то бажано мити не під струменем води, а набрати в глибоку каструльку води і занурити зелень у воду. А потім вже остаточно промити під краном. Потім викладаємо промиту і струшену від води зелень на паперові кухонні рушники.

Детальніше...

Як заварювати зелений чай. Про користь зеленого чаю

Як заварювати зелений чай. Про користь зеленого чаюЗелений чай, на відміну від чорного чаю, на наших прилавках з'явився відносно недавно, але вже встиг завоювати високу популярність серед населення. Зелений чай володіє надзвичайним смаком, відмінно втамовує спрагу. Крім того, зелений чай відрізняється своїми цілющими властивостями, здатністю омолоджувати організм. Часто зелений чай застосовують не тільки як прекрасний напій, але і як засіб для схуднення. Японці встигли в ході різних досліджень серед хворих раком дізнатися, що ті, хто приймає зелений чай щодня, живуть на 7-10 років довше інших.

Детальніше...

Найкорисніші напої

Найкорисніші напоїЛюдина складається на 80% з води, тому для нормальної роботи нашого організму ми повинні випивати 2 літри рідини в день, краще, якщо це буде мінеральна або очищена вода, газовану воду пити шкідливо для шлунка. Необов'язково пити тільки просту воду. Соки, чаї, компоти, напої допоможуть наситити організм не тільки вологою, але вітамінами і мінералами. Будь-який сік наповнений багатьма корисними речовинами і благотворно впливає на роботу всього організму.

Детальніше...

Чим корисний лимон

Чим корисний лимонУ лимоні міститься велика кількість вітаміну С. Вживаючи в їжу лимон, можна добре подбати про свій імунітет. Але слід пам'ятати пару важливих моментів. Помилково думати, що хворий, який буде, їсти лимони у великій кількості, швидко одужає. Лимон необхідно вживати в їжу для профілактики грипу та простудних захворювань. Тому слід запам'ятати, що починати вживати лимони необхідно до початку холодів та епідемії. Друга помилка це те, що люди кладуть лимон в гарячий чай.

Детальніше...

Про користь молока

Про користь молокаМолоко дуже корисний продукт. Його подарувала нам сама природа. Ще в давнину цілителі всім своїм хворим говорили пити молоко. Вони вважали, що молоко має цілющі властивості. Пили молоко діти, дорослі, хворі та здорові люди. Стародавні трактати про здоров'я, які дійшли до нас кажуть про те, що молоко найкращий засіб для лікування багатьох хвороб. Діти в ті часи пили молоко для кращого духовного і фізичного розвитку, а дорослі - для зміцнення духу і тіла.

Детальніше...

Як зварити смачний джем

Як зварити смачний джемНаші співвітчизники звикли заготовляти фрукти на зиму у вигляді варення, але джем нічим не гірший. А якщо бути відвертим, то джем в порівнянні з варенням має ряд переваг. Найголовнішою перевагою джему є його густа консистенція. Завдяки цьому джем добре використовувати для випічки булочок з начинкою, пирогів, трубочок і так далі. Рецептів приготування джему дуже багато. Зараз говорити про них не буде, а лише розглянемо способи, які допоможуть полегшити приготування джему.

Детальніше...

Гороховий суп

Гороховий супСуп, основною складовою якого є горох, називається гороховим супом. Гороховий суп, приготований за різними рецептами, є традиційним в багатьох країнах світу. Колір супу буває жовтим або сіро-жовтим. Все залежить від сорту гороху, з якого вариться суп. Гороховий суп прийшов до нас із давнини. Римляни і греки почали ростити горох в 500-400 роках до н.е. У ті часи гарячий гороховий суп можна було купити на вулицях Афін.

Детальніше...

Як приготувати печериці

Як приготувати печериціПечериці за смаком ніжні і легкі. У цих грибах містяться білки, що розчиняються у воді, їх називають альбуміни. І тому смак втрачається, віддаючи смак інших інгредієнтів. У кулінарній справі цих слів добре чи погано - немає, це залежить від кухаря. Наведу приклад, соус з грибами смачний не через грибів, які знаходяться в ньому, а за свій смак і аромат. А також печериці ідеально підходять до будь-яких видів підлив.

Детальніше...

Чим і як прикрашати страви

Чим і як прикрашати стравиБуденний стіл зовсім необов'язково прикрашати, хоча можна привнести дещицю різноманітності і в буденний стіл. Однак святковий стіл - інша річ, тому що страви святкового столу просто вимагають прикраси. Прикрашати страви можна по різному, однак для прикраси використовуються ті ж інгредієнти, з яких приготовлено страви. До того ж, святкові страви можна прикрашати зеленню, проте необхідно враховувати, що не будь-яка зелень підійде до тої чи іншої страви.

Детальніше...

Як прикрасити страви з м'яса або птиці

Як прикрасити страви з м'яса або птиціВарто відзначити, що прикраса м'ясних страв вимагає особливої вправності та кмітливості, так як для прикраси тої чи іншої м'ясної страви потрібні різні компоненти. Наприклад, для м'яса під соусом ні в якому разі не можна використовувати листя салату в якості прикраси. Птицю найкраще поєднувати з цитрусовими, а до запеченого м'яса в якості прикраси ідеально підходять різні овочі.

Детальніше...

Як правильно вибирати і готувати м'ясо нутрії

Як правильно вибирати і готувати м'ясо нутріїНутрія, або болотний бобер, вперше була привезена в нашу країну в 1930 році з Аргентини. В останні роки це колись екзотичну тварину розводять у багатьох звірівницьких і особистих підсобних господарствах. Харчується нутрія в основному рослинним кормом: прикореневими частинами і молодими пагонами очерету й іншими соковитими водними і прибережними рослинами. Із задоволенням їсть коренеплоди, траву або сіно, зернові комбікорми, бобові.

Детальніше...

Як приготувати солянку

Як приготувати солянкуВ залежності від густоти солянка може бути і першою, і другою стравою. У багатьох новачків кулінарної справи виникає питання: «Як приготувати солянку і з яких продуктів?» Саме тому ми вирішили більш детально розібратися в цьому питанні. Солянку готують з риби, м'яса або грибів. Для приготування солянки використовують ріпчасту цибулю, солоні огірки, томатну пасту, маслини, оливки, вершкове масло, спеції, зелень, каперси, а в м'ясну і рибну солянку додають ще лимон.

Детальніше...

Як приготувати млинці

Як приготувати млинціНе так-то просто з першого разу спекти млинець, який би відповідав всім вимогам: був дуже тонким, майже прозорим, а по краях - мереживним. З нашим рецептом ви обов'язково зрозумієте, як спекти млинці. Отже, ми навчимо вас готувати справжні млинці. Якщо робити все відповідно до рецепту, то в сковороді з діаметром 20 см у вас вийде 10 млинців.

Детальніше...

Як приготувати шарлотку з яблуками

Як приготувати шарлотку з яблукамиШарлотка - це один з різновидів яблучного пирога, але на відміну від нього, готується шарлотка дуже швидко і не вимагає кулінарних талантів. Шарлотка з яблуками - вишуканий і корисний десерт, який підкорює своїм смаком не одне покоління ласунів. Саме тому ми вирішили більш детально розібратися в цьому питанні.

 

Детальніше...

Силіконові форми для випічки

Силіконові форми для випічкиОстаннім часом на ринку кухонного посуду з'явилися особливі форми для випічки. Такі форми є в цілому звичні господаркам форми для випічки, однак виконані вони з своєрідного матеріалу. Матеріал виготовлення таких форм нагадує гуму, що змушує думати про те, що користуватися такими формами не можна. Насправді це не так. Матеріал, з якого виготовлені такі форми - спеціальний силікон, який витримує велику температуру, не плавиться і не прилипає до випічки. Ми вирішили розкрити цю тему детальніше.

Детальніше...

Як приготувати гуляш

Як приготувати гуляшГуляш вважається національною угорською стравою. Ця страва може бути рідкою і подаватися на перше, або ж густою, і служити основною стравою. Класичний гуляш більше схожий на суп, приготований з свинини, яловичини, ковбаси, картоплі і клецек. В угорській кухні активно використовується червоний пекучий перець, який при додаванні в гуляш, робить цю страву більш гострою і апетитною. Гуляш можна готувати не тільки з м'яса і м'ясних продуктів, а й з грибів і печінки. Комбінуючи різні інгредієнти цієї страви, можна отримувати кожен гуляш з неповторним смаком і ароматом. Ми розповімо вам, як приготувати гуляш смачно.

Детальніше...

Як приготувати печінку

Як приготувати печінкуПечінка є одним з найбільш корисних субпродуктів. Корисними властивостями володіє яловича, свиняча, куряча і індича печінка. Страва з цього продукту може бути присутньою не тільки в дієтичному харчуванні, а й гідно прикрасити святковий стіл. Смак печінкової страви повністю залежить від уміння і способу приготування. Деякі люди нехтують цим продуктом, бо вважають його сильно сухим. Дійсно, якщо печінку готувати неправильно, то замість соковитого і смачного продукту вийде шматок жилавої маси, яка погано жується. Хочете приготувати швидко смачню і корисню страву?

Детальніше...

Як приготувати тісто для піци

Як приготувати тісто для піциДля приготування піци використовується тісто різних видів: дріжджове, на маргарині, рослинній олії, молоці або кефірі. Начинки теж радують своєю різноманітністю, а використання різних інгредієнтів дозволяє отримувати щоразу піцу з новим смаком. Ми вирішили дати вам декілька рекомендацій, як приготувати тісто для піци. В якості начинки для піци можна використовувати овочі, фарш або цілісні шматочки м'яса, птиці або риби, гриби, крабові палички. Дотримання однієї важливої умови дозволяє добитися незмінно чудового результату піци з будь-якою начинкою, за винятком солодкої (фрукти, ягоди).

Детальніше...

Як приготувати омлет

Як приготувати омлетБагато чоловіків не знають, чим можна замінити звичну яєчню омлетом. Між тим, підсмажити омлет дуже просто. Про те, як це зробити, ми розповімо. Як готується омлет - крок за кроком. Для того, щоб омлет був пишним, в нього потрібно додати пару ложок борошна. Тоді омлет буде повітряним. При додаванні в омлет сметани або майонеза готова страва матиме виразний вершковий смак.

Детальніше...

Як приготувати цвітну капусту

Як приготувати цвітну капустуНастільки улюблений багатьма овоч як цвітна капуста дійсно по праву завоював своє місце на нашому столі. Величезна кількість вітамінів і мінералів, що містяться в капусті, роблять її корисним і цінним продуктом. Але купивши її в магазині, не багато хто знає, як приготувати цвітну капусту смачно і просто. Саме тому ми вирішили більш детально розкрити цю тему. Способів готування цвітної капусти безліч - її можна і смажити, і варити, і гасити, і запікати. Найбільш популярний спосіб приготування цвітної капусти - це смаження в клярі.

Детальніше...

Як приготувати уху

Як приготувати ухуУха - дуже давня страва, яку обожнюють в першу чергу самі рибалки. Уха досить проста в приготуванні. Ми розповімо вам про те, як готується уха, причому не звичайна уха, а уха «потрійна». Таку уху найкраще готувати на багатті, причому рибу можна використовувати тільки що пійману.

 

Детальніше...

Як приготувати тефтелі

Як приготувати тефтеліЦі смачні м'ясні кульки з рисом та овочами люблять за їх поживність і корисність. Тефтелі популярні в багатьох країнах. Для приготування цієї страви використовують м'ясний фарш, в який додають рис, яйця, цибулю, спеції і борошно для панірування. Тефтелі формують у вигляді маленьких круглих котлеток. Їх можна приготувати на пару, обсмажити, запекти, але гасять і подають тефтелі завжди в соусі. Ми розповімо про те, як приготувати тефтельки.

Детальніше...

Як приготувати кальмари

Як приготувати кальмариЦі молюски не вимагають складного приготування. Страви з них можна приготувати швидко і смачно. До того ж ці страви не мають високої калорійності, тому їх можна рекомендувати тим, хто дотримується дієти схуднення. Ми розповімо про те, як приготувати кальмари.

 

Детальніше...

Як приготувати яловичину

Як приготувати яловичинуЧомусь у деяких людей при згадці яловичини виникають асоціації зі шматком сухого м'яса, який важко пережовувати. Можливо, цим людям не пощастило, і їх пригощали «неправильною» яловичиною. Правильно приготовлена яловичина - це соковите, що тане в роті, м'ясо. Важливо, що це м'ясо пісне, отже, його можна вживати в дієтичному харчуванні. Ми розповімо про те, як приготувати яловичину.

Детальніше...

Як приготувати кетчуп

Як приготувати кетчупКетчуп - смачне і корисне додавання до готових страв з рису, макаронів, картоплі. А кетчуп, приготований власними руками, смачніший і корисніший подвійно. Ми розповімо про те, як приготувати кетчуп в домашніх умовах.

 

 

Детальніше...

Як приготувати мідії

Як приготувати мідіїПопулярність мідій пояснюється їх складом і незвичайним смаком м'яса. Мідії служать джерелом білка, амінокислот, заліза, фосфору і активних речовин, що зміцнюють імунну систему людини. Їх м'ясо вважається дієтичним, оскільки воно низькокалорійне, а кількість білка в них удвічі більше, ніж у курячих яйцях. Мідії вирощують на спеціальних морських плантаціях, що дозволяє ласувати цим продуктом круглий рік. Сьогодні ми розповімо вам про те, як приготувати мідії.

Детальніше...

Як приготувати горбушу

Як приготувати горбушуГорбуша по смакових якостях не поступається більшості популярним сортів риби, а порівняно невисока ціна на неї, робить цю рибу доступною для любителів рибних страв. Страви з горбуші можуть урізноманітнити повсякденне меню або стати «цвяхом» святкового столу. Горбушу нескладно готувати, потрібно тільки слідувати деяким порадам. Ми розповімо про те, як приготувати горбушу.

Детальніше...

Як приготувати деруни

Як приготувати деруниНавряд чи знайдеться така людина, яка б не любила картоплю. В деяких країнах, особливо в Україні та в Білорусії, жодне застілля немислимо без картопляної страви. Дійсно, картопля - овоч такий, що з нього можна приготувати масу смачних різноманітних страв як на кожен день, так і на святковий стіл. Особливо шануються і подобаються картопляні деруни, які іноді називають ще дерунами. Ми розповімо вам про те, як приготувати деруни в домашніх умовах і здивувати всіх своїх гостей і домочадців.

Детальніше...

Як готувати котлети по-київськи

Як готувати котлети по-київськиВарто хоч якось спробувати котлети по-київськи, і вони підкорять вас своїм ароматом і соковитістю. Цією чудовою стравою можна порадувати своїх рідних у вихідні дні або ж, приймаючи гостей, зробити їх «цвяхом програми». Котлети по-київськи відмінно поєднуються з салатами і будь-якими гарнірами. Їх приготування не вимагає від вас майстерності, практично у всіх ця страва виходила з першого разу. Хочете спробувати? Тоді приготуйте: куряча грудка, яйця, молоко, вершкове масло, панірувальні сухарі і жир для смаження (особисто я смажу на рослинній олії).

Детальніше...

Як варити брокколі

Як варити брокколіКапусту брокколі почали вживати в їжу ще кілька тисячоліть тому. Ще за часів древнього Риму римляни вирощували брокколі на своїх городах як звичайну листову капусту. Поступово брокколі поширилася по всьому світу, і сьогодні її люблять в кожній країні, і намагаються вживати в їжу якомога частіше. На жаль, не всі особливо молоді і недосвідчені господині знають, як варити брокколі, тому уникають покупки цього найціннішого і смачного виду капусти. Ми розповімо вам сьогодні про те, як варити брокколі, щоб і ви могли оцінити смак цього корисного овоча.

Детальніше...

Як варити голубці

Як варити голубціМало знайдеться людей, які не люблять голубці. Всі ми з дитинства звикли їсти ці смачні поживні капустяні конвертики, начинені м'ясною начинкою. Приготування голубців - справа трудомістка і нелегка, але якщо навчитися готувати цю смачну другу страву, то ви завжди зможете урізноманітнити свій, як повсякденний, так і святковий стіл. Саме тому ми розповімо вам сьогодні про те, як варити голубці.

 

Детальніше...

Як варити горохове пюре

Як варити горохове пюреТака бобова культура, як горох, по праву вважається один із самих корисних і поживних продуктів на нашому столі. У горосі високий вміст білка, тому цей продукт незамінний для спортсменів, які стежать за своєю фігурою і хочуть наростити м'язову масу. Також горох багатий вітамінами, мінералами та поживними речовинами, тому горох повинен бути одним з постійних страв у вашому раціоні. Але не всі господині знають, як варити горохове пюре, або ж, як приготувати інші страви з цього чудового продукту. Саме тому ми розповімо вам сьогодні про те, як варити горохове пюре.

Детальніше...